FAQ

Staat uw vraag er (nog) niet bij? Stel hem gerust per telefoon 06 361 66 707 of per e-mail: info@uitlaatservicezuidholland.nl

Welke wandelvorm is voor mijn hond geschikt?

De wandelvorm wordt in overleg met u samengesteld. Door de informatie die wij van u tijdens het intakegesprek krijgen - in combinatie met uw persoonlijke voorkeuren - kunnen wij vaststellen of uw hond geschikt is voor de groepen, of dat uw hond meer heeft aan individuele begeleiding. Dit is mede afhankelijk van het karakter van de hond, eventuele gedragsproblemen, leeftijd en gezondheid.

Ik heb een "moeilijke" hond. Kan mijn hond dan toch door jullie worden uitgelaten?

Ook honden met gedragsproblemen (uitvallen naar anderen, angstgedrag of juist zeer dominant gedrag) kunnen mee met de wandelingen. Een "moeilijke" hond is bij uitstek geschikt voor individuele wandelingen. Hiervoor geldt wel dat de hondenuitlaatservice vooraf op de hoogte dient te worden gesteld van het gedrag dat u als probleemgevend ervaart, zodat hiermeedoor de hondenuitlaatservice rekening kan worden gehouden.

Zijn er ook kortingstarieven?

Indien u tien wandelingen of meer tegelijk inkoopt, gelden kortingstarieven van 10% tot 30%, afhankelijk van de hoeveelheid voorafgekochte wandelingen. Ook gelden kortingen tot 30% voor iedere tweede hond van hetzelfde adres.

Kan er worden gewisseld tussen de groepen en de individuele wandeling?

Het is mogelijk om te wisselen tussen de groepen en de individuele wandeling, bijvoorbeeld als uw hond normaal gesproken goed op zijn of haar plaats is in een groep, maar wegens loopsheid of een medisch gebrek tijdelijk niet met de wandelgroepen mee kan. Ook is het mogelijk om uw hond bijvoorbeeld 1 keer in de week met een groep mee te laten gaan, en op andere momenten te kiezen voor individuele wandelingen.

Ben ik verplicht mijn hond iedere dag met de wandelingen mee te laten gaan?

U kunt gebruik maken van onze diensten wanneer u maar wilt. Sommige hondenbezitters zullen in verband met hun werk of drukken/onregelmatige schema behoefte hebben om dagelijks gebruik te maken van de service, anderen zullen 1 maal per week of 1 maal in de maand ondersteuning willen hebben bij het uitlaten van hun viervoeter. Hoe vaak uw hond door ons wordt uitgelaten, is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Is het mogelijk om mijn hond 2 keer op een dag te laten wandelen met de uitlaatservice?

Ook dit is mogelijk. Hiervoor gelden afwijkende (lagere) tarieven die zullen worden vastgesteld in overleg met u. In verband met een medische beperking kan u het wellicht prettig vinden om de hond aan het begin van de dag lekker te laten rennen met soortgenoten, waarna we later op de dag nog eens terug komen voor een korter (individueel) rondje. Het is maar net wat u prettig vindt en wat u wilt voor uw hond.

Op welke tijdstippen/dagen wandelen jullie met de honden?

De individuele wandelingen kunnen worden geboekt voor tijdstippen tussen 9.00 uur 's ochtends en 18.00 uur 's avonds. Indien u uw hond op andere tijden door onze service wil laten verzorgen, dan kan dat in overleg, wij wandelen ook 's avonds en in het weekend. 

De wandelingen in onze wandelgroepen kunnen worden geboekt voor tijdstippen tussen 10.00 uur 's ochtends en 15.00 uur 's middags.

Wij lopen ook met de honden 's avonds en in het weekend. Hiervoor wordt een toeslag van € 2,50 op het gebruikelijke tarief gerekend.

Kan ik ook lastminute bij jullie terecht?

Lastminute boeken is vaak mogelijk, wij zijn erg flexibel en maken gewoon tijd voor uw hond.

Wat is het werkgebied van de uitlaatservice?

Ons werkgebied is Nieuwerkerk aan den IJssel, Nesselande, Zevenkamp, Ommoord, Zevenhuizen, Capelle aan den IJssel. Wij bieden onze diensten ook aan - in overleg - in gebieden die niet in deze lijst zijn opgenomen.

Waar worden de honden uitgelaten?

De individuele wandelingen vinden plaats in de voor de hond bekende omgeving, bijvoorbeeld het park dichtbij huis, of in grote losloopgebieden in de regio, zoals de Zevenhuizenplas of het Hitlandbos. Waar precies met de hond gewandeld wordt is afhankelijk van uw woonadres en van uw voorkeuren. Een wandelroute wordt in overleg met u samengesteld, zodat u altijd precies weet waar uw hond zich bevindt.

Ik ben vanavond laat thuis en heb ook andere huisdieren. Is het mogelijk om ook deze dieren te laten verzorgen door Uitlaatservice Zuid Holland?

In overleg kunnen wij ook voor uw andere dieren zorgen op tijdstippen dat het u uitkomt. Zo kunnen wij de kat eten geven of het konijn of de cavia voeren tijdens uw afwezigheid. Hiervoor rekenen wij een kleine extra bijdrage vanaf € 3,90.


Bel voor meer informatie of een intake-afspraak: 06 361 66 707 of stuur een e-mail naar info@uitlaatservicezuidholland.nl

Openingstijden

De uitlaatservice is geopend ma t/m vr van 09:00 tot 17:00. S'avonds en in het weekend zijn er geen reguliere groepswandelingen, maar is er wel individuele uitlaatservice mogelijk op aanvraag.